Organisatieadvies op maat
EK-Advies helpt organisaties bij het smeden van hechte teams. Vanuit de theorie én de praktijk faciliteert ze authentieke relaties in alle lagen van de organisatie.
EK staat voor Eigen Kracht. Maar ook voor Esther Kiemeney. Esther heeft jarenlange ervaring in de jeugdzorg. Als medewerker, als projectmanager en als leidinggevende. Zodoende kent ze alle ins en outs van het teamproces. Aangevuld met een stevige theoretische basis zet ze haar kennis en ervaring in voor organisaties die het beste in zichzelf naar boven willen halen.
Succesvolle teams hebben zelfvertrouwen
Het belangrijkste aspect in het bouwen van succesvolle teams, is zelfvertrouwen. Managers en medewerkers moeten het zelfvertrouwen hebben om open te zijn. Naar elkaar, en naar henzelf. In een omgeving van psychologische veiligheid, waarin iedereen zich durft uit te spreken, kunnen teamleden én leiders schitteren. Zichzelf zijn. Authentiek. En die authenticiteit zorgt voor effectiviteit en resultaat. Juist het faciliteren van deze vertrouwensband is Esthers specialiteit.
Individuele coaching
Daarnaast kun je als leidinggevende ook bij Esther terecht voor individuele coaching. Wil jij je als leidinggevende ontwikkelen op persoonlijk en werkgerelateerd vlak? Esther helpt je om jezelf te leren kennen en vervolgens gebruik te maken van je krachten en capaciteiten als leider. Je krijgt handvatten aangereikt om beslissingen te nemen op basis van authenticiteit. Zo vergroot je het plezier én succes in jouw werk.
Maatwerk
EK-Advies levert maatwerk. Elk traject begin met een volledig vrij en vrijblijvend gesprek. Hierin onderzoeken we samen de situatie en stippelen we een verbetertraject uit. Neem gerust contact op via de telefoon of via onderstaand formulier!
Mijn Caseload
De transitie van de Jeugdzorg naar de gemeenten zorgt voor zowel inhoudelijke als budgettaire uitdagingen. Tot op heden is er voor sociaal werkers die de jeugdwet en WMO uitvoeren geen vastgestelde caseload. De intensiteit en complexiteit van de hulpvragen en hoeveel tijd dit vraagt van een sociaal werker lopen erg sterk uiteen. Met andere woorden, de ene casus is de andere niet.
Het blijkt lastig om medewerkers in te zetten met de juiste expertise op de juiste plaats, goede medewerkers te behouden en werkdruk te regelen en verdelen. Een caseload voor de medewerkers is van essentieel belang om de kwaliteit te kunnen waarborgen, verloop tegen te kunnen gaan door te hoge werkdruk en adequaat aan de transitiedoelen te kunnen werken. Een “gewogen” caseload is daarin noodzakelijk, omdat deze meer recht doet aan de diversiteit aan hulpvragen en wat het vraagt van de werkers om daar een goed en passend aanbod op te kunnen doen.
Daarnaast is inzicht in welke problematieken hoe vaak voorkomen in de gemeente ook van groot belang om een gerichte, onderbouwde en adequate inkoop van zorg te kunnen doen. Dit om zoveel mogelijk preventief te kunnen werken in plaats van reactief, zoals in de jeugdwet omschreven. Er kan dan per gemeente gerichter de juist zorg en hoeveelheid worden ingekocht.
De gemeenten staat daarnaast het water financieel aan de lippen als het gaat om de Jeugdwet. Inzicht ten aanzien van inhoud en de afgegeven jeugdhulp beschikkingen helpt om juiste keuzes te maken ten aanzien van de doelmatigheid en inzet van financiën en daarop te besparen en tevens recht te doen aan de kwaliteit.
MIJNCASELOAD is een digitaal systeem dat sturings- en beleidsinformatie geeft op zowel individueel en teamniveau. Het systeem heeft een hoog gebruikersgemak, doordat het voor 95% in te vullen is d.m.v. schuifjes.
Het belangrijkste doel is dat er voor sociaal werkers een realistische, eerlijke en adequate verdeling van het werk is (caseload), waarbij de kwaliteit van de inhoud voorop staat.
Verder geeft bottom-up inzicht in de caseload, werkdruk, overige werkzaamheden van de medewerkers en beschikkingen.
De beoogde eindgebruikers van MIJNCASELOAD zijn gemeentes en consortia die taken uitvoeren ten aanzien van de jeugdwet en WMO voor gemeenten.
MIJNCASELOAD ontvangt subsidie voor het uitvoeren van dit project.


